jong talent facility management

Vandaag vertelt ‘rising STER’ Petra over haar ervaringen als junior interimmer bij STER FM. Petra is begin dit jaar in het team gekomen. Zelf zegt zij hierover: ‘Het is nog een klein clubje, maar ik zie dit als iets positiefs, omdat er daardoor meer ruimte is voor aandacht aan een Facility Management starter als ik!’. 

Aan de slag bij de opdrachtgever

Ik ben direct begonnen, samen met Dagmar (red. oprichtster STER FM), bij een opdrachtgever bij mij in de buurt (red. midden Nederland). Het is een grote organisatie, waar alle takken van de facilitaire dienstverlening actief zijn. Door met verschillende projecten mee te lopen, vergaar ík meer kennis en voorzie ik hén van een vernieuwde blik. Door samen te werken met Dagmar leren wij elkaar beter kennen en krijg ik te zien hoe STER FM zich in het facilitaire werkveld onderscheidt. Daarnaast voelde ik me ook direct op mijn gemak bij de opdrachtgever. ‘Jong talent is altijd welkom’ werd er al gelijk gezegd!

COVID-19

Door de komst van het Corona-virus in Nederland werken we niet meer op locatie. Gelukkig heb ik een fijne laptop tot mijn beschikking en is thuiswerken geen probleem. Het gebruik van digitale middelen is nu meer dan ooit! Bellen, videobellen, mailen, chatten en hiermee ook bestanden delen is nu het standaard communiceren geworden. Tijdens mijn studie is het thuiswerken altijd als een positief iets benaderd, ook al zitten er veel kanttekeningen aan. Maar deze situatie is anders: het gaat er niet om of je het wíl, maar of het kán. Iedereen zijn situatie is anders en de vraag is hoe je er mee om gaat. Ikzelf vind het thuiswerken prima werken; ik heb een aparte werkplek gecreëerd in huis en het digitaal communiceren gaat als vanzelf. Toch vraagt het om aanpassingsvermogen. Soms is overleggen face-to-face nou eenmaal makkelijker en toegankelijker…

Toekomstgericht

De ‘Rising Ster’ formule van STER FM loopt ook nu gewoon door en zo maak ik stap voor stap een toekomstgericht plan. Het is belangrijk dat ik als jong talent open en eerlijk naar Dagmar kan zijn. Zij is dat ook naar mij en daardoor is het samenwerkingsverband heel prettig en verloopt dit goed! Bij de huidige opdrachtgever zijn alle takken van de facilitaire dienstverlening actief en voeren wij een adviserende rol uit. Hiermee krijgen we ook inzichten in welke takken van dit mooie vakgebied mij enthousiasmeren. Het uitdragen van de STER FM methode gebeurt op verschillende niveaus en hiermee leveren we meerdere soorten facilitaire diensten.

Sterrenniveau

STER FM heeft een 5 punten-principe in het leven geroepen, deze punten leiden tot een facilitaire dienstverlening op sterrenniveau. Dit is wat STER FM uniek maakt. De punten zijn goed doordacht en indien nodig wordt ons visiedocument aangepast. We passen de kernwaarden toe op de opdrachtgevers, maar eigenlijk voelt het voor mij nu al vertrouwd en herken ik mezelf hierin. Want: STER FM staat symbool voor een systematische aanpak om op een eenvoudige wijze inzage te geven in de facilitaire organisatie!

En… binnenkort volgt hier ook een nieuwe, unieke tool voor! Stay tuned…