Het vinden van een goede interimmer kan soms een lastige opgave zijn. Daphne Vermeulen, facility coördinator bij SoftwareONE, zocht een goede vervanger voor tijdens haar zwangerschapsverlof en klopte aan bij STER FM. “Het was een perfecte match.”

SoftwareONE is een organisatie die klanten helpt hun softwareomgeving in te richten en te beheren of het nu licentie-optimalisatie betreft, het effectief inkopen of het inzetten van een cloud-gebaseerde oplossing. Het hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam, vlakbij station Sloterdijk. STER Facility Management (STER FM) is gespecialiseerd in het bieden van een totaalpakket van interim-invulling en consultancy op het gebied van Facility Management. Het unieke hieraan is dat zij werken met jong talent die onder zeer goede en persoonlijke begeleiding hun opdrachten invult en zodoende ook veel leert over het vak.

Op zoek naar invulling zwangerschapsverlof

Daphne Vermeulen, werkzaam als facility coördinator bij SoftwareONE, was begin 2021 in verwachting en op zoek naar een goede invulling van haar verlofperiode. “Het is best lastig en spannend om je werkzaamheden aan een ander over te laten. Op het moment dat dat toch moet, wil je wel een goed gevoel bij iemand hebben”.

Met die insteek ging ze op zoek naar een tijdelijke vervanger. “Tijdens mijn zoektocht kwam ik al snel in contact met Eager People. Eager People adviseerde me om deze vraag in te vullen met STER FM, waar ze een intensieve samenwerking mee hebben. Er werd al snel contact gelegd met Dagmar Groot, directeur van STER FM”, aldus Daphne.

Werken met young professionals

In het begin had ze lichte twijfels had over het werken met young professionals. Zelf is Daphne al ruim zes jaar werkzaam binnen SoftwareONE als facility coördinator en wilde haar functie goed achter laten tijdens haar verlof. Al snel kwam Daphne achter het succes van het concept van STER FM. “De young professional staat er niet alleen voor. Het is fijn om te weten dat iemand met veel ervaring en kennis achter de young professional staat. Dit gaf mij het vertrouwen om een samenwerking aan te gaan met een young professional, om ze ervaring in het facilitaire werkveld op te laten doen” aldus Daphne.

Daarnaast geeft ze aan dat het ook te maken had met de klik tussen haar en Jill Kernekamp, een van de young professionals van STER FM. Jill is de uitdaging aangegaan en heeft tijdens het verlof de functie van facility coördinator op zich genomen. “Daphne en ik hebben veel contact gehad  voordat ik aan deze uitdaging begon. Daphne had een overdrachtsdocument gemaakt van de belangrijkste werkzaamheden, leveranciers en contactpersonen. Vooral in het begin was dit bestand erg fijn om te gebruiken” zegt Jill. “Daarnaast had ik vanuit STER FM veel ondersteuning vanuit het team. Verder was ik heel erg blij met de organisatie waarin ik terecht kwam.”

In het begin was het erg zoeken wat er op haar af zou komen, maar doordat Dagmar Groot achter en naast Jill stond om haar te begeleiden ging ze een stuk zelfverzekerder deze uitdaging aan. Daarnaast vond Jill het ook fijn dat ze iemand had waarbij ze na een werkdag even haar hart kon luchten en dingen kon bespreken.

Terugkomst verlof

De samenwerking is voor beide partijen zeer geslaagd. “Toen ik tijdens mijn verlof even langs kwam om mijn collega’s te zien, hoorde ik dat iedereen enthousiast was  over Jill. Voor mij was het een heel fijn gevoel om te weten dat ik mijn werk in goede handen heb achter gelaten. En kon ik weer verder genieten van mijn verlof met mijn pasgeborene.”

Bij terugkomst na het verlof ging de overdracht ook heel goed, zegt Daphne. “Jill had alles heel goed voorbereid en ook voor mij weer een zorgvuldig en volledig overdrachtsdocument gemaakt. Vrij snel was ik weer van alles op de hoogte en kon ik aan de slag. Met de kleine? Daar gaat het heel goed mee! Ze groeit als kool!”

Samenwerking voor herhaling vatbaar

Op de vraag of deze samenwerking voor herhaling vatbaar is, reageert Daphne meteen enthousiast: “Ja zeker, we hebben nog een aantal grotere projecten en aanbestedingen op de planning staan. Hiervoor willen wij zeker in de toekomst nog gebruik maken van de expertise van Dagmar en collega’s van STER FM”. Sterker nog: “Jill is nu een vaste collega van SoftwareONE, zo goed beviel de samenwerking dus!”