Nog geen halfjaar geleden ben ik afgestuurd van de opleiding Facility Management aan de Haagse Hogeschool. Na mijn afstuderen ben ik terecht gekomen bij STER Facility Management (STER FM). STER FM begeleidt jonge talenten bij hun facilitaire interim opdrachten, zodat zij er niet meteen helemaal alleen voor staan. In deze blog vertel ik jullie graag over mijn eerste interim opdracht en mijn eerste ervaringen bij STER FM.

Toen ik bij STER FM in dienst trad had ik misschien wel een beetje geluk, er lag meteen een uitdagende eerste interim opdracht voor mij klaar. SoftwareONE, gevestigd in Amsterdam, zocht een tijdelijke Facility Coördinator, omdat de huidige Facility Coördinator met zwangerschapsverlof ging. Voor mij was dit de perfecte opdracht, aangezien ik op deze manier kennis kon maken met de diverse elementen van het facilitaire werkveld.

De eerste weken heb ik met Dagmar (oprichtster STER FM) meegelopen op kantoor, om zo eerst het team van STER FM een beetje te leren kennen. Na een kleine maand ben ik gestart bij SoftwareONE. De eerste weken vond ik spannend, maar gelukkig werd ik ondersteund door Dagmar en kon ik met al mijn vragen bij haar terecht. Dit voelde ontzettend fijn, en zo stond ik er niet meteen helemaal alleen voor.

Momenteel ben ik al meer dan twee maanden werkzaam voor SoftwareONE en kan ik zeggen dat ik helemaal op mijn plek zit en het hartstikke leuk vind! Ik krijg enorm veel vrijheid en vertrouwen om mijn rol te vervullen. Ik ken de organisatie inmiddels goed en weet precies wat er elke dag van mij wordt verwacht. Momenteel ben ik naast de dagelijkse facilitaire werkzaamheden onder andere bezig met het voorbereiden van mijn eerste aanbesteding, voor de catering. Super leuk en uitdagend om tijdens mijn eerste opdracht al een aanbesteding te mogen opzetten. Verder ben ik nu bezig met het inventariseren van de medewerkers behoefte na corona (hoe vaak willen we nog naar kantoor komen en hoe willen we dat ons kantoor er dan uitziet?). Het leukste aan het facilitaire werkveld vind ik de veelzijdigheid. Geen dag is tot nu toe hetzelfde geweest en dat spreekt mij ontzettend aan!

Naast mijn eigen opdracht ondersteun ik sinds kort Dagmar bij haar opdrachtgever in Amsterdam, UNStudio. Bij UNStudio wordt de gevel gerenoveerd, een enorme klus. Hierdoor is het in een deel van het gebouw niet mogelijk om te werken door overlast, waardoor er in een ander gebouw werkplekken met faciliteiten ingericht moeten worden. Dit is een grote uitdaging, die ik met beide handen aanpak. Ik ben blij dat ik hier mijn steentje kan bijdragen door tijdelijke comfortabele werkplekken in te richten.

Ondanks mijn korte werkervaring kijk ik nu al terug op een leuke en vooral leerzame periode, waarbij ik verschillende elementen van het facilitaire werkveld heb mogen ontdekken. Ik heb zin in de toekomst bij STER FM en ben benieuwd welke facilitaire bedrijven ik nog meer mag leren kennen!