Rising star

Met STER Facility Management  begeleidt Dagmar jonge talenten door intensief met ze samen te werken en klaar te stomen voor hun carrière binnen Facility Management.

“Ik heb een mooi team met jonge talenten om me heen verzameld die ik begeleid en coach, zodat ze ook zelfstandig interim opdrachten kunnen invullen. Dit is een zeer uitgebreid leertraject waar ze eerst een half jaar met mij meelopen, waarna ik ze persoonlijk begeleid tijdens hun opdracht.

Ik gebruik hierbij als voorbeeld paardrijden: ik help ze eerst in het zadel, houdt nog goed de teugels vast van het paard, leer ze in draf te lopen en stuur af en toe nog bij met behulp van de teugels. Uiteindelijk kunnen ze galopperen en als het goed is galopperen ze mij voorbij! 😊

Een STER bestaat uit 5 punten, onderstaand de 5 punten voor een rising star;

1. De eerste 2 à 3 maanden lopen ze met mij mee en ondersteunen ze met enkele zaken. In de loop van de tijd gaan ze steeds meer en grotere vraagstukken oppakken.
2. In de tussentijd leer ik ze goed kennen en kunnen we samen inzien waar nog ontwikkelpunten liggen en waar ze in uitblinken. Dit komt in een ambitieplan.
3. Vervolgens kunnen we hieraan werken en op zoek gaan naar de rol/functie of omgeving die goed bij ze past. Dit komt in een actieplan.
4. Wanneer we dit allemaal goed in beeld hebben, kunnen we heel gericht op zoek naar een geschikte interim opdracht.
5. Tijdens de interim opdracht ben ik nauw betrokken en begeleid ik ze in de eerste maand 1 à 2 dagen op locatie. Daarna begeleid ik ze steeds minder op locatie, maar blijf ik natuurlijk nauw betrokken.

Voor deze opdrachten heb ik een mooie samenwerking met Eager People, waarin we elkaar versterken op het gebied van interim Facility Management.”

Ben je op zoek naar een goede invulling van een interim opdracht / tijdelijke functie? Of ben je nieuwsgierig geworden naar deze werkwijze? Neem dan gerust contact op.